Domov » Aktivnosti koordinatorja » Razstava Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije gostuje v Sofiji

Razstava Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije gostuje v Sofiji

20. novembra 2018 je bilo v mestnem parku v Sofiji (Bolgarija) odprtje razstave Slovenskega etnografskega muzeja Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije, ki bo tam na ogled v času Generalne skupščine Regionalnega centra za varovanje nesnovne kulturne dediščine JV Evrope pod okriljem Unesca in vse do 27. novembra 2018.

Bolgarsko-angleška jezikovna različica razstave s fotografijami in besedili prikazuje elemente nesnovne kulturne dediščine, ki so vpisani v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije, so bili razglašeni za nesnovno kulturno dediščino državnega pomena in vpisani na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Gostovanje razstave v Sofiji. Foto: B. Rogelj Škafar, 2018Gostovanje razstave v Sofiji. Foto: B. Rogelj Škafar, 2018Gostovanje razstave v Sofiji. Foto: B. Rogelj Škafar, 2018Gostovanje razstave v Sofiji. Foto: B. Rogelj Škafar, 2018

Razstavo je pripravil Slovenski etnografski muzej kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine v sodelovanju z Okrožno upravno regijo Sofija in s podporo Regionalnega centra za varovanje nesnovne kulturne dediščine JV Evrope pod okriljem Unesca - Sofija, Unesca in Občine Sofija.

Pozdravni nagovor Bojane Rogelj Škafar. Foto: Regionalni center za varovanje nesnovne kulturne dediščine JV Evrope pod okriljem Unesca, 2018