Domov » Koledar dogodkov » Ogled filmov o belokranjski nesnovni kulturni dediščini, Belokranjki muzej Metlika, 19. april 2018

Ogled filmov o belokranjski nesnovni kulturni dediščini, Belokranjki muzej Metlika, 19. april 2018

19/04/2018

Belokranjski muzej Metlika in Slovenski etnografski muzej iz Ljubljane vas vljudno vabita na ogled petih filmov, ki prikazujejo BELOKRANJSKO NESNOVNO KULTURNO DEDIŠČINO v četrtek, 19. aprila 2018, ob 19. uri na podstrešje metliškega gradu.

Filmi so v Registru nesnovne kulturne dediščine, ki ga upravlja Ministrstvo za kulturo, varovanje tovrstne dediščine pa koordinira Slovenski etnografski muzej. V pozdravnem nagovoru bo muzej predstavila direktorica dr. Tanja Roženbergar, Nadja Valentinčič Furlan, kustosinja za etnografski film, pa bo spregovorila o snemanju nesnovne kulturne dediščine.

VABILO