Domov » Aktivnosti koordinatorja » Odprtje razstave Škoromatija: pustna šega v Hrušici (Brkini)

Odprtje razstave Škoromatija: pustna šega v Hrušici (Brkini)

8. februarja je v razstavni hiši Slovenskega etnografskega muzeja potekalo odprtje razstave Škoromatija: pustna šega v Hrušici (Brkini). Odprtje razstave je v muzej privabilo lepo množico obiskovalcev, ki so jih uvodoma pozdravili direktorica SEM Tanja Roženbergar, avtorica razstave Adela Pukl in predstavnik Kulturnega društva Hrušica Danijel Cek.

Na razstavi so na ogled štiri maske iz 60. let ter pet novejših. S fotografijami in kratkimi opisi so predstavljene druge maske, ki sodelujejo v skupini, prav tako je obiskovalcem na ogled film o škoromatiji.

Razstava bo na ogled do 10. marca.

Odprtje razstave Škoromatija. Foto: A. Jerin, 2019 Odprtje razstave Škoromatija. Foto: A. Jerin, 2019 Odprtje razstave Škoromatija. Foto: A. Jerin, 2019